Kindpakket

Je hebt het er niet graag over maar soms is het voor ouders moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen. Geld voor extraatjes voor de kinderen is er dan vaak niet. Ook in onze gemeente komt dat voor. Om ervoor te zorgen dat elk kind mee kan doen, introduceert gemeente De Wolden per 1 november haar Kindpakket.

De Wolden introduceert haar Kindpakket: Ieder kind kan meedoen!

Wethouder Jan van ’t Zand is fervent voorvechter van dit initiatief: “Eén op de negen kinderen kan door geldgebrek niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel gewoon zijn. Het Kindpakket bundelt de regelingen die wij al had voor kinderen met nieuwe voorzieningen, zoals kledingcheques. De gemeente geeft brede bekendheid aan het Kindpakket, zodat bijvoorbeeld scholen ook weten welke voorzieningen mogelijk zijn. Want alle kinderen uit arme gezinnen willen wij bereiken.”

Het Kindpakket in de gemeente De Wolden staat niet op zichzelf. In heel Nederland helpen gemeenten ouders die het niet breed hebben. Gemeente De Wolden bundelt vanaf 1 november verschillende voorzieningen zodat uw kind wél mee kan doen. De regelingen zijn voor kinderen tot en met zeventien. Én er is een inkomensgrens ingesteld. Om te zorgen dat zij die het écht nodig hebben, ook echt aan de beurt komen. U leest er alles over in de speciale brochure Het Kindpakket van de gemeente en op www.dewolden.nl/kindpakket.

Welke regelingen biedt gemeente De Wolden?

• Samen met het ANWB Kinderfietsenplan bieden we uw kind vanaf 4 jaar een veilige, gebruikte fiets
  • Samen met Cosis zijn onderhoud en reparaties aan de fiets mogelijk
  • Een fashioncheque voor de aanschaf van goede schoenen of een winterjas
  • Een jaarabonnement bij één van onze vier omringende speel-o-theken
  • Een zwemabonnement voor één van de drie zwembaden in de De Wolden
  • Een tegemoetkoming voor de aanschaf van een smartphone voor kinderen vanaf 11 jaar
  • Aanvraag van identiteitskaart of reisdocument voor uw kind
  • Hulp bij het financieren van een laptop of tablet voor school voor kinderen vanaf 11 jaar

Allemaal uiteraard wanneer inderdaad blijkt dat uw kind, door financiële krapte, niet met vriendjes of vriendinnetjes mee zou kunnen doen of op school daardoor niet kan meekomen.

Hoe vraag ik het Kindpakket aan?

Dat doet u met het aanvraagformulier.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente De Wolden: 14 0528 of mail uw vraag naar kindpakket@dewolden.nl.