Helpen jullie de boeken zwerven in Zuidwolde?

We hebben net de opening van de Kinderboekenweek (KBW) 2019 achter de rug. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee!’. Tijdens de opening hebben we ook een aantal kinderzwerfboekstations (KZBS) geopend. We wilden graag tijdens de KBW een start maken om boeken letterlijk te laten reizen in Zuidwolde. En het is zelfs mogelijk om ze te laten zwerven/reizen naar andere plaatsen in Nederland.

Op een aantal plekken in Zuidwolde staan boekenkasten met daarin zwerfboeken. Deze boeken mogen mee naar huis worden genomen om lekker te lezen en daarna mogen ze weer in een (andere) KZBS teruggezet worden. Je herkent de boeken aan een sticker op de kaft. Kinderzwerfboeken zijn van iedereen en ze maken hun eigen reis. En het leuke is, dat je die reis kunt vastleggen en volgen. Aan de binnenkant van deze zwerfboeken zit ook een sticker. De eerste keer dat het boek gelezen gaat worden, moet het boek nog een code krijgen. Dat regel je via de website https://www.kinderzwerfboek.nl/ Op deze site staat precies beschreven hoe dit allemaal moet. Heeft het boek al een code gekregen? Dan kun je de reis van dit boek volgen via dezelfde website. Af en toe geven we een update hoe het met de zwerfboeken gaat. De kasten zullen ook regelmatig aangevuld worden door school.

Op de volgende plekken starten we deze week de nieuwe KZBS:

• Heidevlinder hoofdgebouw
  • Heidevlinder Toplocatie
  • Kinderopvang Olivo
  • De Boerhoorn
  • De Ontmoetingskerk

5 kinderen uit groep 5 zijn aangesteld tot stationschefs. Ze hebben de taak om regelmatig de kasten te controleren en eventueel zaken door te geven omtrent de boeken en de kasten. Deze stationschefs worden aangestuurd door juf Berber.

Helpt u uw kind(eren) de boeken te laten zwerven in Zuidwolde en misschien wel zelfs daarbuiten?

Hartelijke groet,

Anne, Maartje en Berber