Groep 6: Worstelen tijdens de gymles

Met groep 6 ga ik een paar lessen worstelen.
Allereerst hebben we afgesproken zoveel mogelijk passende kleding te dragen. Verder gaf ik het advies om de nagels te knippen (om verwonding te voorkomen).
Je mag winnen van de ander maar je doet dat alleen volgens de regels. Geeft de tegenstander aan dat je moet stoppen, stop je direct. Probeer op de mat te blijven.

De eerste serie oefeningen bestond eruit om staande tegenover elkaar de tegenstander van de mat te duwen door met de handen tegen elkaar te drukken.
Na een minuut werd doorgedraaid en iedereen kreeg dan een andere tegenstander.
De tweede serie bestond uit het pakken van elkaars onderarm en je mocht de tegenstander proberen van de mat te duwen.
Ook hierbij draaiden we iedere minuut door.
De laatste serie was met een bal: de een hield de bal onder zich vast (mocht niet tussen de benen worden geklemd) en de ander moest de bal veroveren. Daarna wisselen van rol. Ook hierbij werd na twee minuten gewisseld van tegenstander.

De afsluiting was: alle matten tegen elkaar en een grote rechthoek maken.
Daarna nam meester het op tegen steeds vijf kinderen. Gelukkig was ik niet in staat om dit zelf te filmen!!!!

De kinderen hebben met veel plezier de opdrachten uitgevoerd. We gaan dit zeker nog een keer doen over een paar weken.

Hartelijk groet,
Bert

Log in en bekijk het filmpje