Groep 6 | Vroege vogeltocht, Paasviering en meer

Vroege vogeltocht

Op dinsdag 30 maart hebben we de vroege vogeltocht gehad. Iedereen was er. Heel groep 6: 28 kinderen. We kregen begeleiding van mensen van de natuurvereniging. Dat is altijd geweldig. De laatste jaren vraag ik of ze willen helpen en ieder jaar zijn er minimaal drie mensen die een groep kunnen begeleiden.
Onderweg hoorden we diverse vogels en zagen natuurlijk ook van alles. Het mooiste was dat de begeleiders vertelden dat de kinderen veel vogels herkenden.
Na afloop hadden we op school pannenkoeken. Ouders hebben fanatiek gebakken. We hadden ongeveer 180 pannenkoeken. Rond twaalf uur was het “einde oefening”! Allemaal op!!!!

Op school hebben we natuurlijk veel geoefend op de vogels herkennen en de geluiden die ze maken. Op dit moment kijken we ook regelmatig beleef de lente. Daar zien we eieren en zelf al (grote) jongen van een bosuil.

Paasviering en meer

Onze donderdagviering op 1 april werd bijna helemaal geregeld door de klassenraad.
Voor het zover was hebben we eerst een paasviering gedaan.
Er was door de klassenraad een Bingo georganiseerd en er waren poffertjes, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Hebben we volgende week nog tegoed!! . Er was eieren schilderen. De klas was geweldig versierd. We hebben (en dat hadden en paar juffen georganiseerd) een Zweeds renspel gedaan. Een mooie dag om ook nog een verjaardag te vieren, want die hadden we ook nog: Hannelore. En natuurlijk de bekende grappen…………
Meester werd nat, maar kreeg wel een zakje overheerlijk paaseitjes!!!!
De foto’s zijn van het renspel.

Log in en bekijk de foto’s