Groep 6: Tutorlezen met groep 3b

Op woensdag gaan we tutorlezen met groep 3b. Dat is tot nu toe 2 keer gebeurd en we gaan nog twee keer met deze groep lezen.
Bij tutorlezen bereiden de leerlingen van groep 6 twee verhalen voor voor de leerlingen van groep 3b. De eerste keer was voor Sinterklaas en toen hebben we verhalen gelezen over de Sint.

De tweede keer was vlak voor Kerst en dus waren er twee verhalen over Kerst. De leerlingen van groep 6 leren de tekst goed te bekijken door de ogen van een groep 3 leerlingen. Wat zouden ze lastige stukken in de tekst kunnen vinden en hoe gaan we die uitleggen. Verder worden vragen over de tekst gemaakt en dat moeten net alleen tekstvragen zijn. Er moet goed nagedacht worden over denkvragen. In de klas praten we hier dan samen over. Daarna wordt er gelezen. Na afloop vullen de leerlingen samen met de tutor een blad in, waarop wordt ingevuld hoe het is gegaan en wat eventueel anders kan. Na afloop bespreken we ook in groep 6 hoe het is gegaan en wat goed ging en wat lastig was. Zo blijven we leren!!! (Omdat groep 6 groter is dan groep 3b, zijn er soms twee leerlingen van groep 6 bij een leerling van groep 3b).

Volgend jaar gaan de leerlingen van groep 3b zelf lezen uit hun boekje en worden de leerlingen van groep 6 een beetje coach.

Klik op deze link om de foto’s te bekijken