Groep 6: Start van het schooljaar

De scholen zijn weer begonnen volgens diverse spandoeken in het dorp. En dat klopt natuurlijk ook.
Ondanks de tropische temperaturen, was het toch een goede start. Het was eerst wel even wennen: nieuwe klas voor meester, nieuwe leerkracht (meester) voor deze klas. Maar we hebben diverse kennismakingsspellen gedaan en hebben regels voor onze klas opgesteld, er is een klassenraad en verder hebben we het geluk dat er naast de klas ruimte is om lekker buiten in de schaduw van een paar platanen ons brood te eten.

Met de gymlessen hebben we de eerste spelles achter de rug. Veel loopspelletjes, ook om voor te bereiden op de bosloop die we voor de herfstvakantie gaan houden. Omdat we op dinsdag al direct naar de gymles gaan, was het nog net mogelijk om buiten te gaan gymmen.

De eerste week hebben we een paar keer automatiseringslessen gedaan: snel rekenen uit het hoofd in groepen. Samen met vier groepen sommen oplossen: plus, min, keer en gedeeld door.

Onderaan dit bericht staat een paarse button. Hiermee kunt u het bijpassende filmpje bekijken.

Ook hebben we een paar keer onderstaand spel gedaan, met drie keer een andere kaart Van juf Lisa die dit idee op internet had gezet):

Heel veel kinderen hadden ook post meegenomen van vakantie en hebben daar uitgebreid over verteld. Erg leuk!!

Voor week twee of drie hebben de kinderen een opdracht mee naar huis gekregen. Dit is overigens op vrijwillige basis.
Er moet een ei van het balkon in het hoofdgebouw worden gegooid en die mag niet gekookt zijn, maar moet wel, zo mogelijk, heel beneden komen. Hoe wordt dat opgelost??

Na afloop gaan we het ei koken of bakken en mag de groep die het ei heeft gegooid dit opeten. We hebben tenslotte een keuken in de buurt!

Dit jaar zal er regelmatig een bijdrage op de website van groep 6 komen. Daardoor is ook een beetje te volgen wat er zoal in de groep gebeurt.

Hartelijke groet,
Bert
(geschreven op 28 augustus 2019)