Groep 6 | Stagejuf, voor schooltijd en koken

Soms heb je de mazzel dat je een geweldige stage juf in de groep krijgt. Als ze dan ook nog van veel markten thuis is kun je veel extra leuke dingen doen met de groep.
Juf geeft dansles met een groepje hoorde ik. Mooi. Geef dan maar eens een leuke les voor deze groep. Dat is gelukt!! Kijk maar naar het filmpje. Het instuderen van de dans voor de Kinderboekenweek van dit jaar. Er komt binnenkort nog een filmpje, maar dan “om het eggie”. Een volledige uitvoering.

Verder vind ik het leuk om met kleine groepen te koken. Telkens een stuk of vijf leerlingen die voor zichzelf en de rest van de groep iets klaarmaken. Helaas mogen er geen ouders in het gebouw. Hoe los je dat op? Stage juf Sophie!!!! Filmen en uitleggen tegelijk.
Zowel de klas als een paar collega’s konden genieten van een heerlijke mini-pizza. We gaan er voor zorgen dat, als alle groepen zijn geweest, de recepten worden verzameld en in een boekje komen, zodat er thuis ook nog een keer iets lekkers tussendoor kan worden gemaakt.
De hulp website is “Lekker en simpel”. Een geweldige website voor kinderen, maar ook volwassenen om iets lekker en simpel klaar te maken.

Tenslotte zijn er nog een paar foto’s. Daarop is te zien wat er in het kwartier gebeurt wanneer de kinderen binnenkomen. Van 8.15 is er inloop en allereerst moet de laptop worden gepakt om te controleren of alles het doet. Daarna is de keuze: stil werken in de groep of in de nevenruimte rustig samen een spelletje doen. Op de foto’s is te zien hoe dat er uit ziet.

Nog even dit: normaal gesproken monteer ik de filmpjes uitgebreid. Helaas heb ik op dit moment weinig tijd, dus zijn het soms wat lange filmpjes. Daarom: niet interessant, even doorscrollen!

Groeten,
Bert

Log in en bekijk de foto’s en filmpjes