Groep 6 | Moestuintjes, muziekles en presentaties

Op maandag 19 april stond er een grote doos met moestuinmaatjes op mijn bureau. Een verrassing van juf Roselie. Een van ’s lands grootste grootgrutters was zo aardig om ons van heel veel bakjes te voorzien. Die zijn allemaal gezaaid en nu….wachten maar. Ondertussen zijn drie grote en een kleine bak gevuld met planten. Tomaten, pepers, dropplant en van de familie Vroegindewei kregen we fruitstruikjes. Verder staan er twee appelbomen en een kers. Tenslotte leverde juf Ingeborg nog een paar planten!Zo wordt het al heel wat. Na de vakantie zaaien we de vele zaadjes die de moeder van Jarno heeft gebracht. We hopen dat de koude nachten dan voorbij zijn en zaaien in de volle grond. We kunnen eventueel afdekken.

Een serie van een stuk of zes muzieklessen van meester Jan zijn afgerond. Dat was erg leuk en de kinderen reageerden iedere keer heel erg enthousiast. Tijdens de laatste les mocht Hannelore haar viool meenemen. Ze speelde een stukje voor de klas. Te horen en te zien!

Tenslotte hebben we in de klas presentaties voorbereid. Eerst moesten vragen worden beantwoord en daarna moest dit verwerkt worden in een presentatie. Het verschil met een spreekbeurt is dat dit korter kan zijn en er mogen aantekeningen worden gebruikt. Maar de eerste twee groepen zijn er erg creatief mee omgegaan. Er was een poppenkast over bedreigde diersoorten en een interview over kinderslavernij. Heel erg leerzaam!

Log in en bekijk de foto’s en het filmpje