Groep 6 | Leesvreters, even voorstellen en meer

Leesvreters

Op woensdag 2 september kwam er een mevrouw van de bibliotheek in onze klas. Ze vertelde over leesvreters. Leesvreters zijn monstertjes: viri, smarti, matti, pluisi, pulki en inkie. Je moet 10 boeken lezen van de lijst en die boeken hebben we in de klas. Iedere maandag is er een vraag over een boek en dan moet die worden beantwoord door de groep. Voor vrijdag moet het antwoord worden ingeleverd via de computer.
Je krijgt dan een beoordeling over het antwoord en je kunt nog meer punten krijgen als je iets schrijft over het boek, waar de vraag uit komt. Er doen veel scholen aan mee. Wie de meeste punten scoort, wint.

Fauve en Rosan

Beste allemaal,

Mijn naam is Sophie van der Haar en ik ben 21 jaar oud. Ik doe de opleiding pabo aan de Hanze Hogeschool in Groningen en zit in mijn tweede jaar. Dit jaar mag ik stagelopen op cbs de Heidevlinder. De eerste 8 weken mag ik stagelopen in groep 6. Daarna loop ik 8 weken stage in een andere groep. Naast mijn studie en stage dans ik graag zelf en geef ik dansles. Op de zaterdag werk ik bij de Hema in Kampen. Daar kom ik dan ook vandaan. Voor mijn studie ben ik op kamers gegaan in Groningen, daar woon ik op dit moment. Ik heb erg veel zin in aankomend jaar!

En meer

Verder een filmpje waarbij te zien is hoe en waar de kinderen kunnen werken.
Een filmpje waarbij we een rekenbuitenles in estafettevorm doen en tenslotte onze bosspeurtocht naar paddenstoelen en eikels. Wat die laatste betreft: daar zijn prima tollen van te maken!

Log in en bekijk de filmpjes