Groep 6 | Eind oktober/begin november

Juf Sophie

Nadat juf Sophie haar stageperiode had afgewerkt is ze inmiddels weer een tijdje druk aan de studie op de Pabo. Op 16 november gaat juf dan naar groep 4. De kinderen (en ik ook trouwens) zullen haar missen. Juf Sophie was enthousiast aanwezig in de groep en overal voor te porren: kookles, dansles en nog heel veel andere lessen meer!
Bij haar afscheid van de groep hebben we haar een boekje gegeven met van alle kinderen een kort verhaaltje en tekeningen. Van juf kreeg de groep een prachtige bal. En die wordt iedere dag gebruikt!

Filesofie

We hebben ook regelmatig een les filosofie. Dat is om de vier weken. De andere weken hebben we PBS herhaling, drama of mediawijsheid/burgerschapskunde. De les die op de foto te zien is, is een filosofieles. Er was een grote poster met: dit denkt, dit kan niet denken en in het midden een ?. Dit weten we niet. Met hun groepje gingen de kinderen overleggen wat in welke rij moest. Dat was niet makkelijk want binnen de groepen waren de meningen niet gelijk. Er werd flink over gediscussieerd!

EHBO

Regelmatig hebben we ook een EHBO les. Hierbij komen vooral de dingen aan bod die op school en in de klas kunnen voorkomen. Dan hebben we het over een bloedneus, verslikking, schaafwonden en open wonden. Wat moet je doen. De foto’s geven een beeld van de les over verslikking: even elkaar gebruiken als “proefkonijn”, maar wel voorzichtig!!

Champignons

Tenslotte zijn we mini-champignons aan het kweken. In onze klas staat een kweekbakje en wat eerst nog een stukje zwarte grond was, verandert nu in een witte schimmellaad. Deze gaat zich nog verder verspreiden, maar de eerste champignon is al te zien!!!!

Groeten,
Bert

Log in en bekijk de foto’s