Groep 6, Een impressie van drie dagen in april

Op maandag 1 april was het natuurlijk groot feest: meester uw veter zit los, meester zit daar niet een scheur in je jas en meester ……. is gevallen en heeft zich heel erg zeer gedaan.
Tot overmaat van ramp was de opening van ons project ook deels een mop: volgens meester Anne zouden we windmolens krijgen, maar er kwam een groot blad met “1 april” uit een koker….
In groep 6 had ik het digibord omgebouwd tot een groot fototoestel. Iedereen moest er voor gaan zitten voor een groepsfoto om te kijken of het bord goed was afgesteld. Helaas bleek dit niet het geval. Er verscheen wel een groepsfoto, maar of dit nou de goede was????

We moeten nog even werken aan de gezichtsherkenning!!!!!!
De eerste les m.b.t. duurzaamheid hebben we maandag ook al gedaan: wat is duurzaam nu eigenlijk?

Op dinsdagmorgen stonden kinderen, ouders en begeleiders van groepjes klaar om al heel vroeg (6.15 uur) op stap te gaan voor de Vroege Vogeltocht. Van tevoren hadden we geoefend om de vogelgeluiden te leren kennen en het werkte prima. We hoorden de tjitjaf, de groene specht, de kool- en pimpelmees en nog veel meer. Verder heeft een groepje een sperwer gezien en een ander groepje hazen. Kortom een leuke en leerzame ochtend. Vervolgens zijn we op school begonnen met een pannenkoek ontbijt. De moeders van Justin, Roan, Johan en Jordy (Snurk snurk) hebben voor een heerlijke voorraad gezorgd en alles is opgegaan!!! Zo konden we goed gevoed starten met de schooldag. (Meester ik heb het gevoel dat ik al een hele dag gewerkt heb!!!!)
Toen was het tijd voor de buitenspeldag. Veel oefeningen met een groepje. Van alles op reken-, taal- en spellinggebied. Daarbij moest veel overlegd worden en dat gebeurde dan ook voortdurend!! En omdat het zulk prachtig weer was eindigden we de dag met een buitengymles!!!!

Woensdag was de grote rekendag tot 11.45. Juf Dimitra had een prachtige powerpoint en quiz gemaakt over het thema: (niet) in verhouding. En verder gaf ze ook de hele morgen de lessen. Bekijk de foto’s van het resultaat maar en vraag vooral aan de kinderen: wat hebben jullie gedaan? Hoe hebben jullie dit gedaan. Er zitten verrassende knutselwerkjes bij!!

Daarna gingen we op de fiets naar de fam. Wierbos: de boerderij. Matthijs ging een deel van de groep rondleiden door het bedrijf en Joke Wierbos vertelde en vroeg de andere groep over de boerderij. Verder mochten we ook nog kaas en melk proeven! Daarna wisselden de groepen.
Vervolgens liet Matthijs iedereen zijn pasgeboren konijntjes zien. Prachtig om te zien.
Het klapstuk werd bewaard tot het eind: de koeien mochten de wei in!!!!!
Prachtig om dit met de groep te mogen beleven.
Fam Wierbos, moeders van Chanel, Yfke, Johan en Sabrina: heel erg bedankt voor het mogelijk maken van deze middag!!!!!

De melkveehouderij_ Familie Wierbos

Hartelijke groet,
Bert

Log in en bekijk de foto’s en filmpjes