Groep 6: Champignons in de klas en buiten gymen in november

Sinds vorige week (29 oktober) hebben we een champignon kweekpakket in de klas. We hebben dit gekregen van de firma Agarica uit Hoogeveen. Iedere dag wordt de doos met de kweek uit de kast gehaald en kunnen de kinderen zien hoe (ontzettend hard!!!) de paddestoelen groeien. Op donderdag 9 november (nog maar een week geleden begonnen) konden we de eerste paddestoelen oogsten. Een groep van negen leerlingen heeft de paddestoelen geplukt en onder leiding van Alice en juf Dimitra werden twee grote pannen champignonsoep gemaakt. Niet iedereen vond dit een smakelijk idee, maar ondanks dat is de zes liter soep allemaal opgegeten!!!
Wel heeft iedereen er even van geproefd. Sommigen vonden de soep wel lekker, maar de champignons erin niet. Toch waren er tenslotte maar een paar kinderen die geen soep hebben gehad. De oogst gaat verder en de eerste nieuwe paddestoelen zijn er al weer. We hopen de volgende keer een ander gerecht te kunnen maken van de volgende oogst! U hoort nog!

Bekijk de foto’s en het gymfilmpje.

P.S.: paddestoelen of paddenstoelen that’s the question!!!!