Groep 3a: Wat loopt het lekker in onze groep!

Hallo,

Zoals beloofd even een update.
Wat loopt het lekker in onze groep! Er wordt hard gewerkt en da’s best een serieuze zaak maar er is ook veel ruimte voor ontspanning en plezier.
Ik heb u onlangs gesproken over de ontwikkelingen en vorderingen van uw kind tijdens de oudergesprekken. Ik wil u bedanken voor uw komst en belangstelling. Als er tussentijds vragen zijn of u wilt iets bespreken dan kunt u altijd bij mij of Laura terecht.

Juf Evelien loopt iedere maandag en dinsdag stage in groep 3a. Ze heeft al heel wat leuke activiteiten gedaan en lessen gegeven. Morgen staat er een les wereldoriëntatie rondom het thema wonen op het programma.
Onlangs gaf ze een leuke rekenles over wegen. Na de introductie met een balans mochten de kinderen zelf aan de slag. Van een kleerhanger met daaraan zakjes kun je een leuke balans maken😉. Er werd naar hartenlust geëxperimenteerd!
Ook kwam er een rekenles over spiegelen voorbij. In  alle tekeningen zat een andere voorstelling verstopt die de kinderen konden vinden door op zoek te gaan naar de juiste lijn waarop het spiegeltje gezet moest worden. Geweldig om de verwondering te zien op het ‘Eureka-moment!’
Leuk was het om als afsluiting zelf een tekening te maken en dan te ontdekken dat je er met behulp van de spiegel ook nog wat anders in kon zien. Een ander kind mocht natuurlijk ook even op zoek gaan in jouw tekening.

We zijn halverwege kern 4 van Veilig Leren Lezen en ons letterbord raakt al aardig gevuld! Regelmatig doen we aan ‘ maatjeslezen’, een leerzame coöperatieve werkvorm waarbij de betrokkenheid groot is. Kinderen vinden het heerlijk om samen uit één boek te lezen.

Het spelend leren komt ruim aan bod en er is voor ieder voldoende uitdaging te vinden. We registreren op eenvoudige wijze wat we gedaan hebben op onze aftekenlijst en plannen zelf de verplichte activiteiten in.
Sinds kort zetten we de Osmo en Kiene Klanken ook in: twee interactieve apps die erg in de smaak vallen!

Op 11 november hebben de kinderen met hun lampionnen gezongen voor de ouderen van de Zantingehof. We zongen daar de liedjes:
-Sint Maarten, een ridder op een paard
-Ik loop hier over straat met mijn lampion.
Het zingen ging goed en luid. Fijn dat er zoveel publiek was die dat kon horen!

Vier weken lang krijgen wij extra muzieklessen van het Land van Scala. 100%NL is de serie die wij volgen. U raadt het al: liedjes met als thema: Nederland.

Tijdens de gymlessen zijn we nu ook begonnen met ringzwaaien, wat vinden ze dat leuk! Verder rollen, springen, balanceren, klimmen en klauteren we lekker door. Gooien en vangen blijft ook steeds terugkomen op diverse manieren.

U leest het: er gebeurt van alles in groep 3!

Ik wens u nog een fijne avond.

Met vriendelijke groeten,
Maartje en Laura

Log in en bekijk de foto’s