Groep 3a: Een terugblik en een blik vooruit

Goedenavond,

Allereerst wil ik u het allerbeste en alle goeds toewensen voor dit nieuwe jaar!
De kerstvakantie ligt alweer achter ons, we hopen dat u en de kinderen ervan hebben kunnen genieten. Een jaarwisseling betekent ook even terugblikken:
Op 5 december vierden we het Sinterklaasfeest, wat een heerlijke dag! De Pieten bleken last te hebben van luizen maar konden gelukkig terecht bij ons Heidevlinder ‘luizenteam’. Daarna kon het grote feest beginnen en brachten alle klassen een bezoek aan Sint en zijn pieten, zo ook de beide groepen 3. We openden met de Pietendans ‘linkerbeen, rechterbeen’ waarbij de Pieten vrolijk mee deden. Daarna hebben we een potje bingo gespeeld waarbij de pieten mochten draaien aan het rad en de getallen mochten opnoemen. Dit bleek nog niet zo’n gemakkelijk klusje te zijn…🙈. Tot slot hebben we laten zien hoe goed wij al woordjes kunnen maken en schrijven. Veel kinderen hebben dit trots laten zien aan Sinterklaas. Die was op zijn beurt erg trots op ons! Het was alweer tijd om terug naar onze lokalen te gaan waar wij 2 cadeautjes in ontvangst mochten nemen: een springtouw en een woordspelletje. Iedereen was er erg blij mee! Het was een hele gezellige dag waar we positief op terugkijken.

Tijdens de rekenlessen zijn we druk bezig met het automatiseren van getalbeelden. Dit doen we o.a. via het getalbeeldenrek waarbij we verschillende fasen doorlopen. Zo zitten we nu in de fasen waarin we alleen nog denken aan het rek en zo kunnen benoemen hoe een getalbeeld eruit ziet: hoeveel rode kralen, hoeveel witte? Blijven er ook kralen staan? Welke kleuren hebben die kralen? Dit beeld kunnen oproepen vanuit het geheugen is een belangrijke vaardigheid voor het vlot kunnen hoofdrekenen.
Verder houden we ons veel bezig met het splitsen van getallen, dit moeten we uiteindelijk vlot kunnen maar dat vraagt om veelvuldig oefenen.
We doen daarnaast ook veel rekenoefeningen via bewegend leren, dit vinden de kinderen erg leuk.

De donkere ochtenden lenen zich goed voor ‘lezen in het donker’. Super gezellig en voor herhaling vatbaar!

We hebben het schooljaar afgesloten met de kerstmusical. Wij als team en u als ouders (zo liet u ons weten) hebben hiervan genoten. Bedankt voor uw komst!

En dan nu een blik vooruit waarbij we ons o.a. gaan klaarmaken voor de Cito-toetsen die binnenkort worden afgenomen. Iedereen mag laten zien wat hij/zij allemaal heeft geleerd het afgelopen halfjaar. We werken er samen heel hard voor dus dat gaat vast en zeker goed komen!

Met vriendelijke groeten,
Maartje de Leeuw & Laura Smid

Log in en bekijk de foto’s